Trintuvas, peilis, pjaustymo lentelė, kepimo forma su nuimamu dugnu (21 cm skersmens), kepimo popierius, šaldytuvas, tarka, dubuo, keptuvė, šaldiklis
Pagrindui sutrinkite graikinius riešutus ir moliūgų sėklas trintuvu. Smulkiai supjaustykite datules, suberkite jas į graikinių riešutų ir moliūgų sėklų mišinį ir viską išmaišykite. Pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite bei tolygiai paskirstykite paruoštą mišinį ir įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų maždaug 20 minučių.
Nuplaukite moliūgą, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais ir sutarkuokite tarka. Į keptuvę supilkite apelsinų sultis, sudėkite anakardžių riešutus, smulkintas moliūgų sėklas ir užvirkite. Tuomet maksimaliai sumažinkite temperatūrą ir palikite troškintis maždaug 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Supilkite išvirtą mišinį į trintuvą, kartu supilkite vanilės ekstraktą, klevų sirupą, cinamoną, druską ir kokosų aliejų. Maišykite greičiausiu rėžimu apie 1 minutę. Supilkite mišinį ant atvėsinto pagrindo ir išlyginkite. Palikite pyragą šaldiklyje maždaug 120 minučių.
Nulupkite apelsiną ir visiškai pašalinkite baltą odelę. Atskirkite skilteles. Prieš patiekdami pyragą išimkite jį iš šaldytuvo prieš maždaug 20 minučių ir papuoškite apelsinų skiltelėmis bei moliūgų sėklomis.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai