Varškę išmaišykite su ištirpintu sviestu, pasukomis, soda, romu, tryniais bei vanilės ekstraktu išplakite. Tada suberkite miltus, išmaišykite.
Kiaušinių baltymus iki standžių putų išplakite su cukrumi bei druska ir įmaišykite į varškės masę.
Nedideliame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Smarkiai miltuotais delnais iš tešlos suformuokite nedidelius kamuoliukus ir atsargiai įleiskite į aliejų. Į aliejų puode spurgas dėkite vienu sluoksniu.
Jeigu spurgų tešla atrodo per skysta, įmaišykite dar šiek tiek miltų, tačiau kuo miltų daugiau, tuo spurgos bus kietesnės.
Spurgas puode pavartykite mentele. Kai iš visų pusių jos bus vienodai rusvos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai