Paruoškite aviečių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemą. Uogas suberkite į puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol uogos sukris ir išskirs sultis. Jei norite, papildomai jas galite patrinti rankiniu trintuvu.
Uogoms užvirus, nuimkite puodą nuo ugnies. Nedelsiant įmaišykite ispaninio šalavijo sėklas, klevų sirupą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą ir palikite atvėsti. Supylę į sandarų stiklainėlį, šaldytuve galite laikyti iki savatės.
Paruoškite vanilinius baltojo šokolado putėsius. Baltąjį šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį.
Nedideliame puode virš silpnos ugnies pakaitinkite pusę stiklinės (125 ml) grietinėlės, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenėlį su šokoladu. Leiskite pastovėti penkias minutes, tuomet išmaišykite šluotele iki visiškai vientisos tekstūros.
Likusią stiklinę (250 ml) grietinėlės, miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą elektriniu plaktuvu išplakite iki tirštų putų. Dalimis, per tris-keturis kartus, įmaišykite į atvėsusią baltojo šokolado masę.
Patiekite. Į stiklines ar taures dėkite po kelis sulaužyto sausainio gabalėlius. Ant viršaus dėkite po du-tris šaukštelius aviečių džemo, ant šio – kelis šviežias uogas. Galiausiai į taures paskirstykite putėsius. Viešų papuoškite šviežiomis avietėmis ir mėtų lapeliais.
Iki patiekiant porą valandų palaikykite šaldytuve.
Receptą gamino ir fotografavo Asta Černė, www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai