Nulupkite svogūną ir česnaką ir smulkiai pjaustykite. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Supilkite svogūną, česnaką ir trumpai pakepkite. Supilkite vanilinį cukrų ir pomidorus, viską užvirkite ir troškinkite maždaug 10 minučių neuždengdami keptuvės. Į paruoštą padažą įpilkite citrinos sulčių, raudonėlio, druskos ir pipirų.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Sudėkite likusius tešlai skirtus ingredientus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą suskirtykite į nedidelius gabalėlius (16vnt), juos iškočiokite, kad gautumėte apvalios formos apie 10cm skersmens picutes. Jas visas sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Ant picos paplotėlių tepkite pomidorų pastos (palikdami šiek tiek vietos kraštuose), ant viršaus dėkite saliami dešrą, pabarstykite raudonėlio.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 10 minučių.
Ištraukite picos paplotėlius, ant jų sudėkite iš sūrio suformuotas vaiduoklių formeles (juos galite suformuoti ranka arba sausainių formelėmis, jei tokias turite) ir dar kepkite orkaitėje apie 6-8 minutes.
Iškepusios paplotėlius papuoškite gvazdikėliais ar kmynais kaip nurodyta paveiklėlyje.
Jeigu vienu kartu skardoje visi paplotėliai netelpa, kepkite dvejose skardose arba du kartus.
Skanaus!
Susiję receptai
Kita