Tirpią kavą užpilkite karštu vandeniu, išmaišykite, kol kava ištirps. Visiškai atvėsinkite ir padalinkite į dvi lygias dalis.
Saldintą sutirštintą pieną sumaišykite su viena dalimi atvėsintos kavos, vanilės ekstraktu ir druska.
Dideliame inde elektriniu plaktuvu plakite grietinėlę iki standžių putų. Maišydami supilkite kondensuoto pieno, kavos, vanilės ir druskos mišinį. Išmaišykite, kol gausite visiškai vientisą masę.
Pusę paruoštos ledų masės supilkite į indą (pavyzdžiui, 25x12 cm dydžio metalinę kekso kepimo formą). Ant viršaus išdėliokite gabalėliais sulaužytus biskvitinius sausainius, kelioms sekundėms įmerktus į juodą kavą. Ant viršaus užpilkite likusią ledų masės dalį.
Dėkite į šaldiklį ir šaldykite 6 valandas. Išimkite prieš patiekiant, perdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 10 minučių.
Patiekite vafliniuose rageliuose, apšlakstykite karameliniu ar šokoladiniu padažu.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.saulėtavirtuve.lt
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai