Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Moliūgą išvirkite virš garų, sutrinkite iki tyrės ir palikite atvėsti.
Dideliame dubenyje maskarponę išplakite su cukrumi, druska, kiaušiniais, miltais, vanile.
Moliūgo minkštimą virkite garuose 20 min., po to sutrinkite ir atvėsintą įmaišykite į
maskarponės masę.
Supilkite šią masę į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens formą, įstatykite ją į skardą
ir šią pripilkite karšto vandens iki pusės pyrago formos sienelių aukščio. Skardą pašaukite į
orkaitę ir kepkite 10 min. Tada karštį sumažinkite iki 100 °C ir kepkite apytikriai 2 val.
Kepant pyrago viršuje susidarys didesnis ar mažesnis įtrūkimas, neišsigąskite, taip būna.
Pyragas bus iškepęs, kai pajudinus formą, kepinys bus tvirtas.
Iškeptą sūrio pyragą palikite formoje atvėsti, po to padėkite mažiausiai 2 val. į šaldytuvą
sutvirtėti.
Patiekdami apiberkite pyragą milteliniu cukrumi.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai