Tešlai 200 g miltų suberkite į dubenį. Tirpintą sviestą, vandenį ir druską išmaišykite, užpilkite ant miltų ir suminkykite. Iš tešlos suformuokite volelį.
Rabarbarus supjaustykite 0,5–1 cm gabaliukais, suberkite juos į dubenį kartu su karštu vandeniu nuplikytomis razinomis, užberkite cukrų ir išmaišykite.
Tešlai kočioti kepimo popierių pabarstykite likusiais miltais ir iškočiokite maždaug 30x40 cm lakštą. Patepkite jį tirpintu sviestu (šaukštą sviesto pasilikite suvyniotam štrudeliui aptepti), apiberkite migdolais ir džiūvėsėliais, tolygiai paskirstykite rabarbarus ir razinas.
Užlenkite štrudelio kraštines vidurio link maždaug 3 cm. Tada rankomis arba keldami popieriaus kraštą nuo savęs pirmyn vyniokite štrudelį nuo vienos kraštinės iki kitos. Padėkite štrudelį į kepimo skardą siūle žemyn, aptepkite sviestu ir kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 1 val.
Padažui visus ingredientus gerai išmaišykite palikite brinkti, kol prireiks.
Iškeptą štrudelį supjaustykite gabaliukais ir patiekite su vaniliniu padažu.
Susiję receptai
Duona
Duona