Dubenyje kambario temperatūros sviestą, cukrų, druską ir vanilės ekstraktą plakite maždaug 10 min. arba kol cukrus ištirps ir sviestas taps purus. Įmaišykite kiaušinius, po to – brendį.
Obuolius stambiai sutarkuokite ir įmaišykite į sviesto masę.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, įsijokite į sviesto ir obuolių masę, viską išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į kepimo formą, pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 45–50 min. arba kol į tešlą įsmeigę medinį iešmelį ištrauksite jį švarų.
Kremui šaltą pieną išplakite su kremo milteliais, tada įmaišykite kambario temperatūros sviestą. Viską plakite, kol masė taps vientisa. Kremu ir spanguolėmis dekoruokite pyragą.
Patiekdami pyragą apiberkite milteliniu cukrumi. Jei liko kremo, jį patiekite kartu su pyragu.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai