Indą aukštomis sienelėmis (apie 20x27x6 cm dydžio) išklokite maistine plėvele, kad sustingusią želė galėtumėte labai lengvai iš indo išimti.
Pradėkite nuo pirmojo želė sluoksnio. Raudonos spalvos želė (pvz., miško uogų, braškių, aviečių ar kt.) paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik užpilkite ne 500 ml, bet 400 ml karšto vandens. Vieną puodelį (250 ml) paruoštos želė supilkite į indą, likusią – galite supilti stiklinę, suvalgysite ją atskirai. Dėkite į šaldytuvą ir palaukite, kol pirmasis želė sluoksnis visiškai sustings.
Tuo tarpu paruoškite pirmąjį baltą sluoksnį – jie iš viso bus keturi, todėl turite naudoti ketvirtadalį produktų. Ketvirtadalį želatinos (10 g) užpilkite ketvirtadaliu vandens (40 ml). Palikite pastovėti 5-10 minučių, kol želatina išbrinks.
Kol želatina stingsta, į nedidelį puodą supilkite ketvirtadalį saldinto sutirštinto pieno (100 g) ir ketvirtadalį pieno (150 ml). Pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol taps karštas, bet neužvirs. Minutėlę leiskite atvėsti, tuomet į dar karštą pieno mišinį sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite, kol ištirps. Palikite kambario temperatūroje, kol baltasis sluoksnis visiškai atvės (bet ar nesustings) ir tik tuomet užpilkite ant pirmojo jau sustingusio želė sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol visiškai sustings.
Lygiai taip pat susluoksniuokite visus spalvotus ir baltus želė sluoksnius. Svarbiausia, (1) kad sluoksniai būtų lygūs, nepamirškite naudoti tik po stiklinę paruoštos spalvotos želė, ir (2) visada palaukite, kol želė šaldytuve pilnai sustings ir tik tuomet ant jo supilkite atvėsintą paruoštą naująjį želė sluoksnį. Jei ant sustingusio sluoksnio užpilsite dar šiltą želė, ji labai lengvai ištirpins jau sustingusį sluoksnį ir jie persimaišys, neliks ryškaus kontrasto tarp skirtingų spalvų sluoksnių.
Visiems sluoksniams sustingus, paimkite už maistinės plėvelės kraštų ir atsargiai išimkite želė iš indo. Supjaustykite mažais kvadratėliais (pavyzdžiui, maždaug 2,5×2,5 cm dydžio) ir patiekite. Taip pat galite stingdinti želė apvalioje formoje ir patiekti kaip tortą.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai