Sumaišykite sviestą su cukrumi ir druska. Įsijokite miltus bei kakavos miltelius ir tada minkykite, kol gausite elastingą tešlą. Įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir bent valandą palaikykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios: 180 °C). Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio. Naudodami sausainių formelę, išpjaukite imbierinius žmogeliukus ir išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Ant kiekvieno žmogeliuko krūtinės uždėkite po migdolą, o ant migdolo uždėkite vieną žmogeliuko ranką, kad atrodytų, jog migdolą jis laiko rankoje. Kepkite orkaitės viduryje maždaug 12 minučių ir palikite atvėsti ant grotelių.
Tuo metu iš miltelinio cukraus ir citrinos sulčių dubenėlyje pasigaminkite glajų. Maišykite iki vientisos masės. Supilkite glajų į konditerinį maišelį ir iškirpkite mažą (apie 2 mm) skylutę sausainių papuošimui. Puoškite savo nuožiūra, paišydami veidus, raštus ir/arba barstydami pabarstukus.
Jei iš karto nesuvalgysite visų sausainių, laikykite juos vėsioje ir sausoje vietoje.
Susiję receptai
Sausainiai
Sausainiai