Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus, cukrų, druską, kepimo miltelius.
Į ištirpintą sviestą įmaišykite vanilės pastą, migdolų kvapiąją medžiagą, apelsino žievelę.
Dubenėlyje truputį paplakite kiaušinius, supilkite sviesto mišinį. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant miltų mišinio. Suminkykite tešlą. Tada į ją įmaišykite migdolus.
Iš tešlos suformuokite du maždaug 3 cm aukščio ir 7 cm pločio volelius ir palikdami tarpą tarp jų padėkite ant kepimo popieriaus skardoje.
Skardą pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite maždaug 30 min. arba kol kepiniai sutvirtės ir ims rusvėti. Tada ištraukite skardą iš orkaitės, palikite kepinius kiek atvėsti. Po to juos supjaustykite maždaug 1,5–2 cm pločio riekelėmis, sudėkite jas ant popieriaus skardoje ir grąžinkite į 160 °C orkaitę. Kepkite dar maždaug 20 min., kol riekelės ims skrusti.
Susiję receptai
Sausainiai
Sausainiai
Sausainiai