Pirmiausia sumaišykite sviestą su cukrumi ir druska. Įsijokite miltus ir minkykite, kol gausite elastingą tešlą. Įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir bent valandą palaikykite šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę (kaitinimas iš viršaus ir apačios: 180 °C). Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio. Naudodami didesnę sausainių formelę, išpjaukite apskritimus ir su mažesnėmis sausainių formelėmis kiekvieno sausainio viduryje išpjaukite skylutes, taip sukursite į advento vainikus panašius sausainius. Išdėliokite žiedus ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos. Kepkite orkaitės viduryje maždaug 12 minučių, kol sausainių krašteliai taps šviesiai auksinės spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.
Tuo metu iš miltelinio cukraus ir citrinos sulčių dubenėlyje pasigaminkite glajų. Maišykite iki vientisos masės. Naudodami maistinius dažus, nudažykite glajų ryškiai žalia spalva ir padenkite juo sausainius. Papuoškite pagal savo nuožiūrą pistacijomis, spanguolėmis ir pabarstukais. Naudodami glajų maisto dekoravimui, nupieškite kaspinus ant sausainių, o tada laikykite vėsioje ir sausoje vietoje, kol būsite pasiruošę ragauti sausainius.
Susiję receptai
Sausainiai
Sausainiai
Sausainiai