Paprikas sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite maždaug 30-40 min., kol ims skrusti odelė. Tada ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Atvėsintų paprikų odeles bei sėklas iš vidaus pašalinkite, minkštimą pasmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame ant vidutinės kaitros pamaišydami kepkite susmulkintą svogūną. Kai šis ims rusvėti, sudėkite smulkiai sukapotą česnaką ir dar apie minutę kepkite.
Tada į keptuvę sudėkite paprikų minkštimą. Po kelių minučių supilkite sultinį ir ant nesmarkios kaitros troškinkite 5-8 min.
Po to į šią masę įberkite druską, cukrų, susmulkintą ir be sėklų aitriąją paprikėlę, baziliko lapelius, įpilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite iki padažo konsistencijos. Ragaukite su mėgstama pica.
Susiję receptai
Kita