Nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite 100 ml vandens ir pamaišydami virkite 10 min. arba kol sukris. Išvirtus sutrinkite šakute ir palikite atvėsti.
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir druska.
Kiaušinį išplakite su klevų sirupu ir įmaišykite į sviesto masę.
Į sviesto masę įmaišykite obuolių tyrę.
Išsijokite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Į miltų mišinį įmaišykite grūstus karijų riešutus.
Pusę tešlos supilkite į kepimo popieriumi išklotą 17 cm skersmens formą.
Kepkite 180°C karštumo orkaitėje maždaug 35–40 min. arba kol į tešlą įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų. Iš likusios tešlos iškepkite antrą torto sluoksnį. Abu atvėsinkite.
Kremui visus ingredientus išplakite. Pusę kremo panaudokite kepinio sluoksniams pertepti, o likusį užtepkite ant viršaus. Pusę riešutų suguskite ir kartu su nesugrūstais dekoruokite tortą, užberkite rudąjį cukrų.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai