Sumaišykite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tuomet įmuškite po vieną kiaušinį. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kiaušinių masę. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Didesnę kepimo skardą su orkaitės matmenimis ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais, tuomet supilkite į ją tešlą ir tolygiai išlyginkite šaukštu.
Paruoštą tešlą dėkite į orkaitę ir kepkite iki šviesiai auksinės spalvos.
Dujinė orkaitė: 175 °C
Elektrinė orkaitė: 175 °C
Kepimo laikas: 25 min.
Į dubenį supilkite pusę litro pieno, supilkite pudingą, cukrų ir gerai išmaišykite. Užvirkite likusį pieną ir grietinėlę, tuomet supilkite pudingo mišinį. Viską maišykite ant silpnos kaitros iki pudingo kreminės konsistencijos. Paruoštą pudingą supilkite ant tešlos ir tolygiai išlyginkite.
Nuplaukite ir nusausinkite mėlynes, sudėkite ant pudingo sluoksnio. Želė ištirpinkite verdančiame vandenyje, leiskite atvėsti. Kai želė pradės stingti, užpilkite ją ant uogų. Įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų ir sustingtų.
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai