Tešlą atitirpinkite, iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo iki 3–4 mm storio.
Ant iškočiotos tešlos uždėkite 24–25 cm skersmens lėkštę ir peiliu apipjaukite kontūrą. Gautą apskritimą padėkite į šaldytuvą.
Kriaušes arba obuolius perpjaukite pusiau, žievelę ir šerdis pašalinkite.
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite 20 cm skersmens keptuvę storu dugnu, suberkite cukrų ir kai tik jis po 5–6 min. ištirps, karštį išjunkite, palikite ant viryklės ir į cukrų įmaišykite 60 g sviesto. Maišykite, kol masė taps vientisa karamelė.
Vanilės ankštį išilgai perpjaukite, sėklas įmaišykite į karamelę, ankšties dalis padėkite ant karamelės.
Pjūvio puse žemyn į karamelę ratu sudėkite kriaušių/obuolių puseles. Vieną puselę padėkite ir keptuvės viduryje. Puseles aptepkite tirpintu sviestu.
Keptuvę pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 20–30 min. Tada ant kriaušių/obuolių keptuvėje uždėkite iškočiotą tešlos apskritimą. Jo kraštelius mentele įterpkite tarp keptuvės ir vaisių puselių.
Grąžinkite keptuvę į orkaite ir kepkite dar maždaug 30 min. arba kol tešla išsipūs ir taps rusva.
Kai keptuvė kiek atvės, atsargiai ant jos uždėkite ir ranka prispauskite didelę lėkštę, į ją išverskite pyragą.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai