Pusę obuolių supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, užpilkite romu, citrinos sultimis, užberkite ruduoju cukrumi ir išmaišykite.
Dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską, supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, įmaišykite iki putų su cukrumi išplaktus kiaušinius bei vanilinį cukrų arba vanilės aromatą ir viską gerai išplakite. Tuomet į tešlą įmaišykite kubeliais supjaustytus obuolius. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens skardą.
Likusius obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, kiekvieną jų suvilgykite likusiame romo, cukraus bei citrinų sulčių sirupe ir uždėkite ant tešlos skardoje.
Kepkite 160-180 °C orkaitėje apytikriai 1 val. – 1 val.15 min. Jei pyrago paviršius ruduoja per greitai, pridenkite jį folija. Iškeptą ir atvėsintą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.
Padažui gerai išmaišykite “Dr Oetker” vanilinio padažo pakuotės turinį su pienu. Nepagaminkite padažo anksčiau – norėsis suragauti jį vieną!
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai