Sausainius susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu ir vanilės ekstraktu. Turite gauti lipnią masę. Tolygiai išklokite ja kepimo formos dugną, paspauskite delnais, kad suformuotumėte tvirtą pagrindą.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
Kreminį sūrį, grietinę, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite iki vientisos ir purios masės. Įmaišykite citrinų sultis. Atidėkite į šalį.
Grietinėlę atskirame inde išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kreminio sūrio masę, tuo pat metu kremą lėtai plakdami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau. Lengvais judesiais įmaišykite plaktą grietinėlę.
Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite. Palaikykite šaldytuve per naktį, kol tortas pilnai sustings.
Prieš patiekdami, papuoškite tortą šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, galite apiberti saujele smulkintų sausainių.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai