Į prikaistuvį įpilkite vandenį ir pieną bei plonai nupjautą dviejų citrinų ir dviejų apelsinų žievelę. Kai užvirs, karštį sumažinkite iki silpno ir virkite 5 min.
Tada žieveles išgriebkite ir įmaišykite manų kruopas. Maišydami virkite 3-4 min.
Išvirtą košę suverskite į dubenį ir palikite atvėsti.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, druską ir vanilės ekstraktą. Po to įmaišykite rikotą bei likusio apelsino plonai nutarkuotą žievelę ir gerai išplakite.
Plakinį supilkite prie manų kruopų ir viską išplakite iki vientisos masės. Tešlą supilkite į 23 cm skersmens atsegamą kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlos paviršių išlyginkite.
Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 1 val. 10 min. Iškeptą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi. Kepinį ragaukite šiltą arba šaltą.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai