Moliūgą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į sietelį ir kaitinkite virš verdančio vandens 15–20 min. arba kol suminkštės ir palikite atvėsti.
Dubenyje sumaišykite abejus miltus, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir sodą.
Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite ištirpintą sviestą, klevų sirupą, cukrų, kiaušinį, pasukas.
Moliūgo gabaliukus sutrinkite šakute ir įmaišykite į tešlą.
Į tešlą įmaišykite miltų mišinį, viską išplakite ir supilkite į kepimo popieriumi išklotą 25x17 cm skardą.
Ant tešlos užberkite moliūgų sėklas. Kepkite 180–200 °C orkaitėje 30–35 min.
Iškeptą pyragą aptepkite tirpinto sviesto ir klevų sirupo mišiniu.
Susiję receptai
Duona