Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, cinamoną ir muskatą.
Supilkite į dubenį mielių mišinį ir įmuškite kambario temperatūros kiaušinį. Sudėkite moliūgų tyrę ir supilkite tirpintą sviestą. Išmaišykite ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite šiek tiek miltų papildomai. Minkykite apie 8-10 minučių, kol tešla bus vientisa, minkšta ir glotni. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį.
Didelį dubenį ištepkite šlakeliu aliejaus. Dėkite į jį tešlos rutulį ir kelis kartus apsukite, kad visas jo paviršius pasidengtų aliejumi.
Uždenkite dubenį švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės.
Tirpintą sviestą, rudąjį cukrų ir maltą cinamoną išmaišykite dubenėlyje iki vientisos masės.
Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug 35x45 cm dydžio tešlos stačiakampį. Tolygiai aptepkite įdaru.
Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite maždaug 5-6 cm storio riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 8 bandeles. Pavertę kiekvieną iš jų ant šono, sudėkite bandeles į 22 cm skersmens kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
Uždenkite kepimo indą švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešla pakils.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus ir bandelės bus iškepusios. Jei bandelės pradės ruduoti per greitai, uždenkite folija ir kepkite toliau, o foliją nuimkite prieš baigiant kepti.
Bandelėms iškepus, išjunkite orkaitę ir palikite bandeles pastovėti kepimo inde apie 10 minučių.
Atsargiai išimkite bandeles iš kepimo indo ir perkelkite į lėkštę. Šiek tiek atvėsinkite.
Kol bandelės vėsta, dubenėlyje lengvai išplakite kambario temperatūros sviestą. Sudėkite visus kitus glaistui skirtus ingredientus ir išplakite iki vientisos masės. Neperplakite.
Paruoštu glaistu aptepkite bandelių paviršių. Patiekite.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai