Dideliame dubenyje kiaušinių baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Tada įberkite pusę cukraus. Plakite, kol masė taps puri ir blizgi. Tada supilkite likusį cukrų ir dar plakite, kol cukrus ištirps.
Sumaišykite krakmolą ir vyno actą. Šį mišinį supilkite į baltymus ir dar kartą viską išplakite.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
Ant kepimo popieriaus skardoje iš baltymų masės šaukštu suformuokite maždaug 15 cm skersmens apskritimus arba ovalus su duobute viduryje.
Pašaukite skardą į orkaitės vidurinę lentyną. Karštį sumažinkite iki 140 °C. Kepkite 1 val. 30 min. Nuolat stebėkite, ar morengai nepradeda ruduoti. Jei taip, karštį šiek tiek sumažinkite. Iškeptus morengus palikite orkaitėje atvėsti.
Įdarui uogas nuplaukite, slyvoms pašalinkite kauliukus, o minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Vyšnioms pašalinti kauliukus nebūtina.
Grietinėlę su cukrumi ir vanilės pasta išplakite iki purumo. Išdalinkite grietinėlę į morengų duobutes. Ant grietinėlės sudėkite nuplautas uogas.
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai