Drungname vandenyje ištirpinkite mieles, įmaišykite druską ir cukrų, aliejų ir miltus. Jeigu ruošiate picą, viską gerai suminkykite ir palikite kilti 1 val. Tada kočiokite picos paplotį.
Jeigu ruošiate spurgytes, į tešlą įmaišykite varškę, cukrų, vanilinį cukrų ir minkykite, kol tešla nekibs prie delnų (2-3 min.). Uždenkite tešlą dubenyje ir palikite kilti 1 val. Tada tešlą kočiokite iki 1-1,5 cm storio ir formele išspauskite širdeles.
Po kelias širdeles virkite nedideliame puode įkaitintame aliejuje, kol ims rusvėti – 2-3 min., apverskite. Tada išgriebkite ant popierinio rankšluosčio, pabarstykite cinamoniniu cukrumi ir ilgai nelaukę ragaukite.
Susiję receptai
Keksiukai
Keksiukai