Į dubenį įpilkite drungną vandenį, įberkite mieles ir vieną šaukštą cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps.
Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykite pieną, sudėkite į jį sviestą maišykite, kol sviestas ištirps.
Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi bei druska ir sumaišykite su atvėsusiu pieno ir sviesto mišiniu.
Šį mišinį supilkite į dubenį su mielėmis. Viską išmaišykite ir suberkite miltus.
Tešlą gerai išmaišykite, minkykite 5–6 min. ir palikite kilti 2–3 val. kambario temperatūroje.
Dešreles supjaustykite maždaug 3–4 cm ilgio gabaliukais.
Iš tešlos delnais formuokite nykščio storio virvelę maždaug 30 cm ilgio. Ant pamiltuoto stalo sulenkite lyg apverstą U raidę. Ties sulenkimu įdėkite dešrelės gabaliuką ir tešlos virvelės galus po dešrele sukeiskite į priešingas puses. Vėl dėkite dešrelės gabaliuką ir po juo sukeiskite tešlos virveles. Taip paruoškite bandeles iš likusios tešlos, sudėkite jas į skardą ant kepimo popieriaus ir palikite kilti dar 1 val.
Trynį išplakite su 2 šaukštais vandens. Šiuo mišiniu aptepkite bandeles, užberkite sezamų ir kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 20 min.
Susiję receptai
Kita
Kita
Kita