Cukrų ir mieles suberkite į dubenį, užpilkite šiltą pieną ir viską maišykite, kol cukrus ištirps. Tada įmaišykite druską, miltus, ištirpintą sviestą, aliejų ir išplaktus kiaušinius. Tešlą suminkykite, uždenkite drobele ir palikite šiltai, kad padvigubėtų. Tada tešlą suminkykite dar kartą ir iškočiokite 1 cm storio stačiakampį.
Įdarui dubenėlyje sumaišykite sviestą, cinamoną bei cukrų (šaukštą cukraus atidėkite) ir užtepkite šią masę ant iškočiotos tešlos, tada pašlakstykite karameliniu padažu. Pradėdami lenkti ilgąją kraštinę, tešlą su įdaru suvyniokite į vyniotinį. Supjaustykite jį 8-10 cm ilgio gabaliukais. Šiuos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15-20 min. palikite šiltai kilti. Tuomet bandeles aptepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, užberkite po truputį atidėto cukraus.
Pašaukite bandeles į 200 °C orkaitę ir kepkite maždaug 20 min., kol ims rusvėti.
Susiję receptai
Desertai
Desertai