Dubuo, prikaistuvis, virtuvinis rankšluostis, kepimo popieriumi išklota skarda, konditerinis teptukas
Ruošiant tešlą, atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Prikaistuvyje pašildykite pieną. Sumaišykite mieles, miltus, pieną, cukrų, kiaušinio trynį, sviestą ir druską bei minkykite elastingą tešlą, kol paviršius taps lygus ir nebelips prie rankų. Padėkite tešlą į švarų dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite maždaug valandai 30-35°C temperatūroje pakilti, kol tešla padvigubės.
2 Dar kartą suminkykite tešlą ir suformuokite apvalų kepaliuką. Įkaitinkite orkaitę (kepimas iš viršaus ir apačios: 180°C, su ventiliatoriumi: 155°C). Padėkite duoną į kepimo popieriumi išklotą skardą ir peiliu padarykite maždaug 5 mm gylio X formos įpjovas. Patepkite kiaušinio baltymu ir kepkite maždaug 30 minučių.
Susiję receptai
Duona
Duona
Duona