Prikaistuvyje pakaitinkite medų ir sviestą, įmaišykite druską, gvazdikėlius, cinamoną ir miltelinį cukrų. Šį mišinį pakaitinkite ir supilkite į dubenį. Mišinį kiek atvėsinkite ir po vieną įmaišykite kiaušinius.
Sodą išmaišykite su actu ir įmaišykite į medaus ir kiaušinių masę. Galiausiai suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į 8 vienodus kamuoliukus ir ant miltais pabarstyto stalo visus juos iškočiokite iki 0,3–0,5 cm storio. Kepkite 180 °C karštumo orkaitėje maždaug 10 min. arba kol paruduos.
Iškeptus paplotėlius atvėsinkite, uždėję lėkštę peiliu apipjaukite kraštines, kad turėtumėte vienodo dydžio paplotėlius. Likusius paplotėlių kraštus sutrupinkite.
Įdarui želatiną ištirpinkite karštame vandenyje.
Dideliame dubenyje iki purumo išplakite grietinėlę ir cukrų, įmaišykite vanilę, grietinę bei citrinų sultis.
Ant lėkštės padėkite vieną paplotį, užtepkite ant jo 3–4 šaukštus kremo, tada užklokite kitu papločiu, jį taip pat aptepkite kremu. Tą patį padarykite su likusiais papločiais. Galiausiai kremu aptepkite torto šonus. Torto viršų ir šonus padenkite trupiniais. 2–3 val. tortą padėkite į šaldytuvą. Ir viskas!
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai