Dieną prieš gaminant tortą pasiruoškite želė. Vieną pakuotę bananų želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik naudokite ne 500 ml, o 400 ml vandens, kad želė būtų tvirtesnė. Išmaišykite, leiskite želė milteliams ištirpti ir palikite, kol visiškai sustings.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros. Paruoškite kepimo formą (22 cm skersmens), jos dugną išklokite kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, migdolų miltus, medų, riešutų sviestą, vanilinį cukrų ir druską. Kiaušinių baltymus šiek tiek paplakite, supilkite į dubenį. Visus produktus labai gerai išmaišykite. Turite gauti lipnią masę.
Paruoštą masę sudėkite į kepimo formą, tolygiai paskleiskite ir paspausdami delnais suformuokite torto pagrindą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
Vakar dieną paruoštą ir jau sustingusią želė išimkite iš indelio ir supjaustykite kubeliais. Bananą supjaustykite riekelėmis. Atidėkite į šalį.
Dideliame dubenyje šluotele išplakite graikišką jogurtą, kokosų pieną, ir klevų sirupą. Grietinėlę supilkite į atskirą dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į jogurtinį kremą.
Želatinai išbrinkus, ištirpinkite ją virš garų vonelės. Jokiais būdais neleiskite želatinai užvirti, nes taip želatina praras stingdančias savybes! Ištirpintą šiek tiek atvėsinkite ir lėtai supilkite į kambario temperatūros kremą.
Įmaišykite į kremą želė kubelius ir bananų griežinėlius.
Paruoštą kremą supilkite į kepimo indą ant visiškai atvėsusio torto pagrindo (indo sieneles iš vidinės pusės prieš tai apjuoskite kepimo popieriaus juostele), paviršių išlyginkite ir palaikykite šaldytuve bent 4 valandas ar geriausiai per naktį, kol tortas pilnai sustings.
Sustingusį tortą išimkite iš kepimo indo, nuimkite kepimo popieriaus juostelę ir perkelkite ant tortinės.
Grietinėlę supilkite į plakimo indą ir plakite elektriniu plaktuvu, kol pradės tirštėti. Suberkite cukrų ir išplakite iki standžių putų. Sudėkite į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu.
Papuoškite tortą plaktos grietinėlės kauburėliais, gėlėmis ir eukaliptų šakelėmis, braškėmis.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai