Į indą sudėkite kepimo mišinį, kiaušinius, augalinį aliejų, supilkite vandenį, šokolado gabalėlius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą tolygiai paskirstykite pasiruoštose keksiukų formelėse. Skardą su formelėmis sudėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Keksiukai yra dekoruojami, kai yra visiškai iškepę ir atvėsę.
Supilkite pieną į dubenį, suberkite kremo mišinį ir maišykite apie 3 minutes iki vientisos masės. Pamažu sudėkite kambario temperatūroje atšildytą sviestą, įlašinkite kelis lašus geltonų maistinių dažų ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę įdėkite į konditerijos rankovę ir ant keksiukų formuokite viščiukų formos bokštelius.
Paimkite pasirinktą spalvą glajaus maisto dekoravimui ir paminkykite ją rankose apie 1 min. Dekoruokite akytes, snapelius ir kojytes.
Susiję receptai
Keksiukai
Keksiukai
Keksiukai