Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir keksiukų
popierėlius.
Į dubenį suberkite miltų mišinį su šokolado gabalėliais, įmuškite kiaušinius, supilkite kokosų pieną ir kokosų aliejų. Išplakite iki visiškai vientisos masės. Suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir išmaišykite.
Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami ¾ jų tūrio.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 17-20 minučių. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio, jis turi būti švarus. Keksiukus atvėsinkite išėmę iš formos, perkėlę ant grotelių.
Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą. Maskarponę elektriniu plaktuvu išplakite su milteliniu cukrumi iki visiškai vientisos masės. Toliau plakdami lėtai supilkite grietinėlę ir plakite, kol gausite standų kremą. Lėtai įmaišykite citrinos sultis.
Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir žvaigždutės formos antgaliu išspauskite ant keksiukų viršaus, formuodami kepurėles. Apibarstykite trupučiu smulkinto šokolado, papuoškite citrinų gabalėliais ir patiekite.
Receptą gamino ir fotografavo mūsų prekinio ženklo ambasadorė Asta Černė, www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Keksiukai
Keksiukai