Į keksiukų formą sudėkite popierinius krepšelius.
Ananasų gabaliukus šakute sutrinkite.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir 5 šaukštus grūstų riešutų.
Kitame dubenyje plakite kiaušinius, aliejų, pieną, actą bei cukrų, kol šis ištirps. Į plakinį įmaišykite sutarkuotą morką ir ananaso gabaliukus. Į tešlą suberkite miltų mišinį ir išplakite. Gausis nevientisa, grietinės tirštumo tešla.
Po du šaukštus tešlos dėkite į popierinius krepšelius skardos duobutėse. Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 20 min. arba kol į keksiuko centrą įsmeigę medinį iešmelį ištrauksite šį švarų.
Kremui išplakite grietinėlės sūrį, kambario temperatūros sviestą bei vanilės ekstraktą. Plakdami dalimis berkite į kremą miltelinį cukrų. Plakite, kol kremas taps vientisas ir purus.
Sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir dekoruokite juo visiškai atvėsusius keksiukus. Ant kremu dekoruotų keksiukų užberkite likusius graikinius riešutus. Teliko mėgautis!
Susiję receptai
Keksiukai
Keksiukai
Keksiukai