Dubenėlyje razinas apliekite citrinos sultimis.
Dubenyje ištirpintą sviestą sumaišykite su malta vanilės ankštimi. Tada įmaišykite jogurtą ir kepimo miltelius.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, kol druska ir cukrus ištirps. Šį mišinį supilkite į dubenį su sviestu ir jogurtu, išmaišykite.
Po to suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Ir galiausiai įmaišykite razinas.
Tešlą supilkite į formą ir kepkite 180–200 °C karštumo orkaitėje 50 min. (Jei forma nepadengta prikepti neleidžiančia medžiaga, patepkite formos vidines sieneles trupučiu sviesto arba neutralaus skonio aliejumi.)
Iškeptą keksą iš formos atsargiai išverskite į lėkštę, atvėsinkite.
Glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės ir juo apliekite keksą. Kad būtų skystesnis, į glajų galima įmaišyti 1–2 šaukštus pieno arba vandens.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai