Paruoškite želė sluoksnį. Karštu vandeniu užpilkite želė miltelius ir maišykite, kol ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į kiekvieną stiklinę berkite po šaukštą šaldytų vyšnių, užpilkite atvėsinta želė. Palaikykite šaldytuve apie pusvalandį, kol sustings.
Paruoškite vanilinį kremą. Į puodą supilkite pieną ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Cukrų, vanilės pastą, kukurūzų krakmolą, druską ir kiaušinių trynius elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Nuolat plakdami kiaušinių plakinį, į jį lėta srovele supilkite karštą pieną. Gautą masę perpilkite atgal į puodą, grąžinkite virš vidutinio dydžio ugnies ir maišydami kaitinkite kelias minutes, kol kremas sutirštės. Iš karto sudėkite mažais kubeliais supjaustytą sviestą. Išmaišykite, kol ištirps.
Paruoštą kremą perdėkite į dubenėlį. Uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestų kremo paviršių – tai neleis kremo paviršiui sustingti, apdžiūti. Atvėsinkite, tuomet – paskirstykite į stiklines ant sustingusio želė sluoksnio.
Imbierinius sausainius sulaužykite ar sutrinkite iki smulkių gabalėlių. Suberkite į stiklines ant vanilinio kremo.
Paruoškite vyšnias. Į nedidelį puodą suberkite šaldytas vyšnias (be kauliukų), cukrų ir kukurūzų krakmolą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol vyšnios išskirs sultis, tuomet, dar po poros minučių – sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Atvėsusias vyšnias paskirstykite ant imbierinių sausainių sluoksnio.
Paruoškite maskarponės kremą. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų, pagardinkite vanilės pasta. Išplakite, kol produktai susimaišys. Toliau lėtai plakdami, supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite tvirtą, formą laikantį kremą. Neperplakite.
Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines ant vyšnių.
Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar geriausiai – pernakt. Per šį laiką imbieriniai sausainiai suminkštės, o visi skoniai susijungs į bendrą harmoningą visumą.
Prieš patiekiant papuoškite imbieriniais sausainiais, apiberkite milteliniu cukrumi.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai