Torto pagrindui sausainius ir riešutus sugrūskite iki trupinių konsistencijos ir dubenyje sumaišykite su ištirpintu sviestu. Šią masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens formą. Šaukštu trupinius tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie dugno. Formą padėkite į šaldytuvą.
Į stiklinę įpilkite 150 ml karšto vandens ir jame maišykite želatiną, kol grūdeliai ištirps.
Dideliame dubenyje išplakite grietinėlę, cukrų ir vanilės ekstraktą, kol grietinėlė taps puri. Tada supilkite jogurtą ir viską išplakite. Pusę šios masės supilkite ant sausainių sluoksnio formoje. Tada užberkite avietes. Ant šių supilkite likusią grietinėlės ir jogurto masę. Paviršių išlyginkite ir padėkite formą į šaldytuvą.
Uogų skonio želė supilkite į stiklinę, užpilkite 200 ml karšto vandens ir maišykite, kol želė grūdeliai ištirps. Kai želė atvės, užpilkite ant sustingusio grietinėlės bei jogurto sluoksnio. Sudėkite ant viršaus šilauoges ir vėl grąžinkite formą į šaldytuvą. Po 1-2 val. ragaukite.
Susiję receptai
Desertai
Desertai
Desertai