Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).
Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius. Įplakite grietinę ir vanilės pastą. Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro yra švarus, biskvitas jau iškepęs.
Biskvitą atvėsinkite. Viršų nupjaukite, kad būtų lygus, taip pat gražiai apipjaukite kraštus (liks maždaug 20 cm skersmens biskvitas lygiais kraštais).
Dėkite biskvitą ant lėkštės, apjuoskite aukštu tortinės žiedu (vidinę jo pusę galite apsukti kepimo popieriaus lakštu).
Kreminę varškę, kondensuotą pieną, jogurtą, braškes ir vanilę sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite vandeniu. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol išbrinks. Tuomet ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite!). Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet – įmaišykite į jogurtinį varškės kremą.
Paruoštą kremą supilkite ant biskvito, paviršių išlyginkite. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.
Braškes, cukrų, citrinos sultis ir vanilę sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite vandeniu. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol išbrinks. Tuomet ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite!). Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet – įmaišykite į trintas braškes.
Supilkite ant visiškai sustingusio jogurtinio sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.
Braškinę želė paruoškite pagal instrukciją, tik užpilkite šiek teik mažesniu vandens kiekiu (ne 500 ml, o 400 ml).
Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet supilkite ant sustingusio trintų braškių sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.
Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Braškes nuplaukite, nupjaukite kotelius, dalį jų – perpjaukite perpus. Perpus perpjautas braškes išdėliokite aplink tortą, kraštuose, perpjauta puse į išore. Likusiomis braškėmis užpildykite visą torto paviršių.
Užpilkite dalį skaidrios želė – tiek, kad semtų braškes iki pusės. Trumpam dėkite į šaldytuvą ir leiskite sustingti. Tuomet – supilkite likusią želė, gražinkite į šaldytuvą ir palikite sustingti. Jei iš karto supiltumėte visą želė (tiek, kad semtų uogas), uogos pakiltų į želė paviršių.
Tortui pilnai sustingus, nuimkite tortinės žiemą, tuomet – kepimo popieriaus lakštą. Jei norite, viršų papuoškite uogomis. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai