Metaliniame dubenėlyje arba prikaistuvyje vandeniu užpilkite želatiną ir palikite brinkti.
Sausainius susmulkinkite iki trupinių masės.
Riešutus suberkite į keptuvę ir ant nesmarkios kaitros pakaitinkite, kol ims skleisti kvapą.
Tada juos ant pjaustymo lentelės pasmulkinkite ir suberkite į dubenį prie sausainių trupinių.
Sviestą ištirpinkite, supilkite ant sutrupintų riešutų ir sausainių. Viską gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą (23 cm skersmens arba dvi mažesnes). Šaukštu šį sluoksnį tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie dugno. Padėkite formą į šaldytuvą.
Želatiną dubenėlyje pakaitinkite ant silpnos ugnies 4-5 min., kad visiškai ištirptų, bet neužvirinkite jos. Tada palikite atvėsti.
Dubenyje išplakite grietinėlę. Kitame dubenyje išmaišykite maskarponę ir sutirštintą pieną. Po to į šią masę įmaišykite išplaktą grietinėlę ir galiausiai – želatiną bei vandeniu perlietas uogas. Šią masę supilkite ant sausainių ir riešutų pagrindo formoje. Grąžinkite formą į šaldytuvą 4-5 val., kad tortas sustingtų.
Tada jį išimkite iš formos ir dekoruokite pabarstukais.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai