Tešlai dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą bei vanilės pastą ir paruoškite trupinių konsistencijos masę. Į ją įmaišykite trynius, tada tolygiai paskleiskite tešlą kepimo popieriumi išklotoje 23x23 cm skardoje.
Delnu ar šaukštu prispauskite tešlą prie dugno. Pašaukite skardą į 180 °C orkaitę ir kepkite apie 25 min. Tada iš orkaitės ištraukite.
Įdarui keletą rabarbarų stiebų pasilikite, o kitus susmulkinkite ir sudėkite į nedidelį puodą su 200 g cukraus.
Įpilkite 1-2 šaukštus vandens. Kaitinkite ant nesmarkios kaitros, kol puode atsiras daugiau skysčio. Tada karštį padidinkite iki vidutinio ir 10-15 min. kaitinkite, kol rabarbarai suminkštės.
Nukelkite juos nuo viryklės ataušti. Po to šiuos rabarbarus, kiaušinius, likusį cukrų, citrinų sultis, miltus, apelsinų žievelę, vanilės pastą ir druską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
Jos tirštumas primins grietinę. Supilkite šią masę ant kepinio skardoje. Ant viršaus sudėkite išilgai juostelėmis supjaustytus likusius rabarbarų stiebus.
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai