Į dubenį suberkite miltus ir sumaišykite su mielėmis. Sudėkite likusius tešlos ingredientus ir maišykite kol susidarys vientisa masė. Paruoštą masę palikite šiltoje vietoje, kol pakils.
Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Tada nulupkite česnaką ir jį sutrinkite ar smulkiai supjaustykite. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, svogūną ir trumpai pakepkite, kol svogūnai pradės minkštėti.
Iškilusią tešlą sumaišyti su miltais ir minkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kai tešla taps vientisa, suformuokite stačiakampį (maždaug. 25 x 30 cm). Padėkite tešlą ant kepimo skardos ir leiskite jai „pailsėti“ apie 10 min į šiltoje vietoje. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos griežinėliais. Ant tešlos paskleiskite svogūnus, pomidorų skiltelės, alyvuoges. Pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis (šviežias prieskonines žoleles galite sukapoti).
Uždenkite kepimo skardą su kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę. Kepkite padėję skardą ant vidurinės lentynėlės 180 ° C temperatūroje apie 15min. Iškepusią Focaccia ištraukite iš orkaitės ir patiekite šiltą. Papildomai galite pagardinti čiobreliais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Skanaus!
Susiję receptai
Duona
Duona