Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo skardą ir popierėlius.
Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite tirpintą atvėsintą kokosų aliejų, klevų sirupą, kiaušinius, kokosų pieną ir nutarkuotas citrinos žieveles. Suberkite speltų miltus, kepimo miltelius, druską, ispaninio šalavijo sėklas. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
Lengvais judesiais įmaišykite šilauoges.
Paruoštą tešlą didelių šaukštu paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami maždaug 2/3 jų tūrio.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol keksiukai gražiai iškils, jų paviršius taps auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
Iškepusius keksiukus kelias minutes vėsinkite kepimo formoje, tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
Paruoškite sviestinį kremą. Į dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą (ne ištirpintą!). Elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol sviestas taps blyškios spalvos ir kreminės tekstūros. Suberkite pusę miltelinio cukraus ir plakite dar 2-3 minutes. Suberkite likusį miltelinį cukrų ir plakite dar 2-3 minutes.
Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite druską. Lėtai plakdami elektriniu plaktuvu, supilkite 3 šaukštus kokosų pieno. Plakite dar 3-5 minutes. Jeigu kremas pernelyg tirštas, įpilkite dar šaukštelį kokosų pieno ir dar kartą gerai išplakite.
Papuoškite keksiukus. Pasiruoškite konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Vidinėje
konditerinio maišelio pusėje mėlynos spalvos maistiniais dažais išpieškite vertikalias linijas. Sudėkite sviestinį kremą į maišelį ir išspauskite ant atvėsusių keksiukų paviršiaus kremo kepurėles.
Apibarstykite keksiukus mėlynais pabarstukais, papuoškite šilauogėmis, įsmeikite medinius
smeigtukus-vėliavėles.
Gamino ir fotografavo: Asta Černė, www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Keksiukai
Keksiukai