Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kepimo režimas su vėjeliu). Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Cukrų, medų ir sviestą sudėkite į nedidelį puodą. Suberkite druską, cinamoną, muskatą, imbierą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakite.
Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų ir gausite grietinės tirštumo tešlą.
Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku, - įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus.
Iškepusį biskvitą atvėsinkite, tuomet perpjaukite į tris storesnius ar keturis plonesnius daugmaž lygius biskvito lakštus. Jei biskvitas iškeps su kuprele, ją nupjaukite ir atidėkite papuošimui (trupiniams) arba suskanaukite su arbata.
Į didelį dubenį sudėkite visus kremui skirtus ingredientus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą, standžios tekstūros kremą.
Mandarinus nulupkite, odeles nulupkite nuo kiekvienos skiltelės. Perpjaukite skilteles į 2-3 gabalėlius.
Pirmąjį torto biskvito lakštą dėkite ant tortinės, padėklo ar lėkštės. Apjuoskite borteliu (žiedu), kad lygiai sluoksniuoti būtų paprasčiau. Plonai aptepkite apelsinų džemu, ant viršaus tolygiai paskleiskite dalį kremo. Apiberkite mandarinų gabalėliais. Dėkite antrąjį biskvito lakštą, lengvai paspauskite delnais. Vėl aptepkite mandarinų džemu, paskleiskite kremą ir apiberkite mandarinų gabaliukais. Taip susluoksniuokite visus lakštus.
Susluoksniuotą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1-2 dienas, kol visi skoniai persigers ir tortas taps pats skaniausias.
Per šį laiką, kol tortas bręsta, išsikepkite meduolių-namelių ir juos dekoruokite glajui, pabarstukais.
Nuimkite bortelį (žiedą). Prie torto kraštų (aplink visą tortą) glauskite meduolius-namelius ir lengvai juos paspauskite, kad geriau laikytųsi. Jei reikia, papildomai išsiplakite šiek tiek kremo, ir aptepkite juo torto kraštus, prieš glausdami meduolius.
Torto viršų papuoškite likusio biskvito trupiniais, mandarinais, spanguolėmis, rozmarinais ir milteliniu cukrumi.
Recepto autorė ir fotografė Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Susiję receptai
Pyragai ir tortai
Pyragai ir tortai