Į prikaistuvį suberkite cukrų, užpilkite 100 ml vandenį ir maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps. Tada nukelkite jį nuo viryklės ir palikite kiek atvėsti.
Metaliniame dubenėlyje želatiną užpilkite 100 ml vandens ir kaitinkite ant maišydami kaitinkite ant silpnos, kol grūdeliai ištirps. Kai ištirpinta želatina kiek atvės, įmaišykite ją į cukraus sirupą.
Baltymus išplakite su druska iki standžių putų. Į juos įmaišykite cukraus sirupo ir želatinos mišinį, plakite 4-5 min. Pusę šios masės supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (15x20 cm).
Į likusią zefyrų masę įmaišykite aviečių sunką, viską išplakite ir užpilkite ant balto sluoksnio. Padėkite indą į šaldytuvą 1-2 val.
Susiję receptai
Desertai
Desertai