Užpildymo kiekis: 588 gram
Spalvotoms ir saldžioms Velykoms skirtas rinkinys visai šeimai. Rinkinio viduje rasite: sausainių formelę, mišinį sausainiams, baltą, rožinę ir geltoną cukrines mases, baltą bei šokoladinė glajus sausainių dekoravimui. Papildomai jums reikės tik 60 g minkšto sviesto (arba margarino), 1 kiaušinio.
Paruošimas: kepimo skardą (apie 35x40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę. Tešlos paruošimas: į dubenį sudėkite sviestą arba margariną ir plakite maišytuvu iki purios masės, tuomet įmuškite kiaušinį ir suberkite kepimo mišinį. 2. Tešlos maišymas: Tešlą maišykite maišytuvu apie 2-3 minutes. Atkreipkite dėmesį: žalia tešla netinkama vartoti, vadovaukitės paruošimo instrukcijomis. 3. Iškočiojimas ir išpjovimas: ant lengvai miltais pabarstyto darbastalio plonai (maždaug 3 mm storio) iškočiokite tešlą. Formele išspauskite figūrėles ir sudėkite jas ant kepimo popieriaus. Iš likusios tešlos vėl suformuokite kamuoliuką ir pakartokite procesą. Iš tešlos gaunama apie 20 sausainių. 4. Kepimas: paruoštus sausainius paskleiskite ant paruoštos kepimo skardos, palikdami juos maždaug 1-2 cm atstumu. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę, įkaitintą iki 180°C (viršutinis/apatinis orkaitės kaitinimas / karštas oras: 160°C / dujinė viryklė: 2-3 lygis) ir kepkite sausainius apie 10-12 minučių. Iškeptus sausainius palikite atvėsti ant grotelių. 5. Dekoravimas: Cukraus masę iškočiokite ant cukraus pudra pabarstyto paviršiaus iki 3 mm storio. Supjaustykite įvairiomis formomis. Aptepkite sausainį šiek tiek drėgnu konditeriniu šepetėliu, tada ant viršaus uždėkite išpjautą cukraus masę. Taip jis prilips prie sausainio ir nenukris. Papuoškite dekoravimui skirtu glajumi.
Maistinė vertė 100 g produkto, pagaminto naudojant 60 g sviesto (80% riebumo) ir 1 kiaušinį.