Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Velykų pyragas

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Velykų pyragas

:

:

paruošimas

paruošimas

1

Tešlai reikės:

450 g miltų

1 pakelio Dr. Oetker mielių

žiupsnelio druskos

tarkuotos citrinos žievelės

50 g cukraus miltelių

½ pakelio Dr. Oetker vanilinio cukraus

1 kiaušinis

30 g ištirpinto sviesto

250 ml šilto pieno

2

Įdarui reikės

200 g mėgiamo džemo

50g rome išmirkytų razinų

žiupsnelio cinamono

medaus patepimui

3

Paruošimas

Į indą suberti persijotus miltus, druską, cukrų, tarkuotos citrinos žievelę, kiaušinį, sviestą, pieną. Viską gerai išminkytii iki vientisos masės, kad neliptų prie rankų (jei tešla per kieta – įpilkite pieno). Tešlą pabarstyti miltais, uždengti ir laikyti šiltai 60-90 min.

4

Įdarui:

Džemą, rome išmirkytas razinas bei cinamoną išmaišome iki vientisos masės (jei džemas per tirštas – įpilame 1-2 šaukštus vandens).

5

Gaminimas

Kai tešla pakils, dar kartą išminkyti ir iškočioti 1,5 cm storio lakštą (30-40 cm skersmens).

 

Tešlą aptepame įdaru iš kraštų palikdami šiek tiek vietos. Tešlą suvyniojame ir sujungiame kraštus, kad gautųsi apskritimas. Dedame į riebalais išteptą kekso formą.

 

Laikome 30 min. šiltoje vietoje. Po to dedame į orkaitės apatinę dalį ir kepame:

 

Elektrinė orkaitė: 180˚ C (orkaitė turi būti įkaitinta)

Dujinė orkaitė: 3 padala (orkaitė turi būti įkaitinta)

Konvekcinė krosnelė: 160˚ C (orkaitė turi būti įkaitinta)

 

Kepimo laikas: 40 min.

 

Dar šiltą pyragą aptepkite medumi ir palikite atvėsti.

Mitybos informacija Receptas Velykų pyragas

Porcija / vnt 100 g / ml