Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šokoladinis tortas su gaivia žele

Lengvai paruošiamas

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Šokoladinis tortas su gaivia žele

Tešlai:

150 g minkšto sviesto
150 g cukraus miltelių
1 pakelis Dr.Oetker vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
200 g tarkuotų riešutų
3 šaukštai kakavos
3 šaukštai miltų
1 šaukštelis Dr.Oetker kepimo miltelių

Vaisinei želei:

350 g marmelado (geriausiai bruknių)
1 pakelis Dr. Oetker skaidrios želė tortams

Kremui:

400 ml grietinės plakimui
1 pakelis Dr.Oetker vanilinio cukraus
1 pakelis Dr.Oetker grietinėlės standiklio
(galima dėti 1 šaukštą romo)

Pabarstymui:

2-3 šaukštai tarkuoto šokolado

paruošimas

paruošimas

1

Sviestą su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi išsukame iki kremo ir palaipsniui įmaišome kiaušinius. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijojame ir kartu su riešutais lengvai įmaišome į kiaušinių kremą. Maišome tol, kol pasidaro lygi tešla, kurią supilame į išteptą ir pabarstytą 26 cm skersmens torto formą. Kepame iš anksto įkaitintoje orkaitėje.

Elektrinė orkaitė: viršutinis/apatinis kaitinimas apie 180° C (įkaitinta)

Konvekcinė orkaitė: apie 160° C (įkaitinta)

Dujinė orkaitė: 2-3 pakopa (įkaitinta)

Kepimo laikas: apie 30-35 min.

2

Iškepusį pagrindą šiek tiek atvėsiname ir atskiriame nuo torto formos. Atvėsiname visiškai.

3

Vaisių želė paruošimas

Marmeladą su torto želė trumpai suplakame ir ant mažos ugnies paverdame. Atvėsiname ir kai tik želė laiko formą (kad netekėtų), paskleidžiame ant torto ir 1 valandai įdedame į šaldytuvą sustingti.

4

Kremo paruošimas

Grietinę su standikliu, vaniliniu cukrumi, (ir romu) gerai suplakame. Kremą užtepame ant torto, sulyginame, pabarstome tarkuotu šokoladu ir iki serviravimo laiko laikome šaltai.

Mitybos informacija Receptas Šokoladinis tortas su gaivia žele

Porcija / vnt 100 g / ml
Top 10 Receptų Naujausi receptai
1.
1.