Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šokolado puodeliai

Pasigaminsite 8

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Šokolado puodeliai

paruošimas

paruošimas

1

Jums reikės:

100 g juodojo šokolado

 

450 ml riebaus pieno

 

4 vidutinių kiaušinių trynių

 

50 g cukraus

 

Šaukštelio natūralaus „Dr. Oetker“ vanilės aromato

 

50 g pieniško šokolado

 

50 ml riebios kambario temperatūros grietinėlės

 

Papildomai: šiek tiek tarkuoto juodojo šokolado papuošti

2

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC. Skardoje išdėliokite 8x100 ml talpos karščiui atsparius indelius ir padėkite į šalį.

 

Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į puodą. Supilkite pusę pieno ir atsargiai išmaišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Supilkite likusį pieną ir virkite, kol beveik užvirs. Nuimkite nuo viryklės ir padėkite į šalį.

 

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki putų. Supilkite į pieno ir šokolado mišinį, gerai išmaišykite ir įpilkite vanilės aromato.

 

Gautą masę lygiomis dalimis supilkite į indelius. Į kepimo skardą įpilkite tiek vandens, kad siektų pusę indelių aukščio. Kepkite 20–25 minutes, kol masė indeliuose sutvirtės.

 

Iškepusius išimkite iš vandens ir šaldykite bent 2 valandas.

3

Prieš patiekdami išimkite indelius iš šaldytuvo ir palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 20 minučių.

 

Ištirpinkite pienišką šokoladą ir ištirpusį apie 10 minučių vėsinkite. Pamažu į šokoladą supilkite grietinėlę ir išplakite. Apšlakstykite šiuo šokoladu paruoštus šokolado indelius. Dar galite juos pabarstyti tarkuotu juoduoju šokoladu.

Mitybos informacija Receptas Šokolado puodeliai

Porcija / vnt 100 g / ml
Top 10 Receptų Naujausi receptai
1.
1.