Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šokoladinis vyniotinis

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Šokoladinis vyniotinis

Vyniotinio tešlai:

50 g maltų migdolų ½ šaukštelio „Dr. Oetker“ migdolų aromato 5 dideli kiaušiniai 100 g cukraus

paruošimas

paruošimas

1

Tešlai:

50 g savikėlių miltų

 

Šaukštelis „Dr. Oetker“ kepimo miltelių

 

25 g kakavos miltelių

 

50 g maltų migdolų

 

½ šaukštelio „Dr. Oetker“ migdolų aromato

 

5 dideli kiaušiniai

 

100 g cukraus

 

2

Įdarui:

500 g maskarponės

 

50 g cukraus pudros

3

Glajui

200 g juodojo šokolado

 

175 g minkšto sviesto

 

50 g cukraus pudros + šaukštelis apibarstymui

4

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC.

 

Didelę (30x40 cm) kepimo skardą ištepkite riebalais ir išklokite sviestiniu popieriumi.

 

Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės.

 

Atskirame dubenyje išsijokite miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Viską atsargiai išmaišykite.

 

Šį mišinį įmaišykite į kiaušinių mišinį ir suberkite migdolus bei įpilkite migdolų aromato.

 

Šią masę supilkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite 12–15 minučių. Iškepusį pyragą atvėsinkite.

 

Kol pyragas vės, ant paviršiaus patieskite sviestinio popieriaus lakštą ir pabarstykite jį cukraus pudra. Nuo atvėsusio pyrago nulupkite sviestinį popierių, ant kurio jis kepė ir padėkite pyragą ant cukraus pudra pabarstyto sviestinio popieriaus lakšto.

 

Suvyniokite pyragą išilgai kartu su sviestiniu popieriumi ir suformuokite ritinį.

 

Įdarui, maskarponę gerai išplakite su cukraus pudra.

 

Atsargiai išvyniokite pyragą ir aptepkite jį maskarponės kremu, palikdami apie 2 cm nuo kraštų, ir vėl suvyniokite.

 

Glaistui ištirpinkite šokoladą karšto vandens garų vonelėje ir ištirpusį palikite atvėsti apie 10 minučių. Sviestą išplakite su cukraus pudra ir į šią masę įmaišykite ištirpusį šokoladą. Palike pastovėti 20 minučių. Aptepkite šiuo glaistu jau paruoštą vyniotinį. Perbraukite šakute, kad sukurtumėte įdomesnį vyniotinio paviršių.

 

Prieš patiekdami apibarstykite vyniotinį cukraus pudra.

Mitybos informacija Receptas Šokoladinis vyniotinis

Porcija / vnt 100 g / ml