Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šokoladinis tortas su romu

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Šokoladinis tortas su romu

Jums reikės:

½ šaukštelio „Dr. Oetker“ kepimo miltelių 4 šaukštai abrikosų džemo 150 ml riebios kambario temperatūros grietinėlės 5 šaukštai šokoladinių pabarstukų

paruošimas

paruošimas

1

Jums reikės:

200 g + 100 g juodojo šokolado

 

100 g sviesto

 

3 dideli kiaušiniai

 

100 g tamsaus melasos cukraus

 

5 šaukštai tamsaus romo

 

Šaukštelis „Dr. Oetker“ vanilės aromato

 

150 g maltų migdolų

 

½ šaukštelio „Dr. Oetker“ kepimo miltelių

 

4 šaukštai abrikosų džemo

 

150 ml riebios kambario temperatūros grietinėlės

 

5 šaukštai šokoladinių pabarstukų

 

2

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite riebalais ir išklokite sviestiniu popieriumi.

 

Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite karšto vandens garų vonelėje. Palikite atvėsti.

 

Kiaušinių trynius išplakite su ruduoju melasos cukrumi iki purios masės.

 

3

Į kiaušinių masę supilkite atvėsintą šokoladą ir 3 šaukštus romo bei vanilės aromatą.

 

Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki purių putų. Įmaišykite juos į šokolado masę kartu su maltais migdolais ir kepimo milteliais.

 

Tešlą sukrėskite į paruoštą kepimo skardą ir šaukštu išlyginkite paviršių. Kepdami orkaitės apačioje padėkite dar vieną kepimo skardą su verdančiu vandeniu, pripildytu iki pusės skardos aukščio. Kepkite 40–45 minutes. Iškepusį atšaldykite.

4

Perpjaukite tortą išilgai pusiau, likusį romą sumaišykite su abrikosų džemu, šiuo mišiniu aptepkite vieną torto pusę ir suklijuokite abi puses.

 

Likusį šokoladą ištirpinkite kaip ir prieš tai ir atvėsinkite 10 minučių. Į ištirpusį šokoladą supilkite grietinėlę ir gerai išplakite.

 

Torto šonus ir viršų aptepkite šokoladiniu glaistu ir apibarstykite šokoladiniais pabarstukais.

Mitybos informacija Receptas Šokoladinis tortas su romu

Porcija / vnt 100 g / ml