Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šokoladiniai keksiukai

Tešlai

Lengvai paruošiamas

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Šokoladiniai keksiukai

Tešlai:

Glaistui:

Dekoravimui:

paruošimas

paruošimas

1

Tešlai:

110 g sviesto arba margarino

 

110 g cukraus

 

2 vidutinio dydžio sausainiai

 

75 g savikėlių miltų

 

25 g kakavos miltelių

 

Popierinių keksiukų formelių

2

Glaistui

75 g sviesto

 

175 g cukraus pudros

 

3 šaukštai kakavos miltelių

 

Pieno arba šilto vandens

3

Dekoravimui

Išsijotos cukraus pudros

4

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Specialioje keksiukams kepti skirtoje formoje išdėliokite popierines keksiukų formeles.

 

Sviestą išmaišykite su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės aromato. Jeigu masė sušoka gabaliukais, įberkite šiek tiek miltų. Suberkite likusius miltus ir atsargiai išmaišykite. Įmaišykite kakavos miltelius.

 

Tešlą lygiomis dalimis supilkite į paruoštas keksiukų formeles ir kepkite 15–20 minučių, kol keksiukai pakils ir pasidarys tvirti.

 

Iškepusius palikite atvėsti.

 

Aštriu peiliu išpjaukite kiekviename keksiuke apskritimą, palikdami 1 cm nuo krašto.

 

Išpjaukite kiekvieną apskritimą ir padėkite į šalį.

 

Sviestiniam glaistui gerai išmaišykite sviestą, kol jis taps vientisa minkšta mase, ir pamažu suberkite cukraus pudrą bei kakavos miltelius.

 

Įpilkite natūralaus vanilės aromato ir šiek tiek šilto pieno ar vandens, kad masė taptų tąsi ir lengvai teptųsi ant keksiukų. Aptepkite keksiukus paruoštu glaistu, ant viršaus uždėkit po anksčiau išpjautą apskritimą ir apibarstykite cukraus pudra.

Mitybos informacija Receptas Šokoladiniai keksiukai

Porcija / vnt 100 g / ml
Top 10 Receptų Naujausi receptai
1.
1.