Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šokoladinių sausainių sumuštiniai

Pasigaminsite 28 sumuštinius

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Šokoladinių sausainių sumuštiniai

Tešlai:

1 didelis kiaušinis, išplaktas 300 g cukraus pudros „Dr. Oetker“ natūralių raudonos spalvos maistinių dažų Cukraus sausainiams apibarstyti

paruošimas

paruošimas

1

Tešlai:

175 g kambario temperatūros sviesto

 

190 g miltų

 

75 g kakavos miltelių

 

½ šaukštelio „Dr. Oetker“ kepimo miltelių

 

125 g šviesaus rudojo cukraus

 

1 didelis kiaušinis, išplaktas

 

300 g cukraus pudros

 

„Dr. Oetker“ natūralių raudonos spalvos maistinių dažų

 

Cukraus sausainiams apibarstyti

2

Gaminimas

Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.

 

Ištirpinkite 75 g sviesto ir atsidėkite į šalį. Dar prireiks.

 

Išsijokite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius į dubenį. Suberkite cukrų ir viduryje padarykite duobutę. Supilkite išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą. Pamažu sumaišykite šlapius ingredientus su sausais ir įpilkite 15–30 ml šalto vandens, suformuokite tvirtą tešlą.

3

Paviršių pabarstykite miltais ir gerai išminkykite tešlą. Išminkytą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir kiekvieną jų iškočiokite iki 5 mm storumo. Naudodami jūsų pasirinktos formos apvalias sausainių formeles išpjaukite lyginį skaičių sausainių.

 

Sausainius išdėliokite su tarpais kepimo skardoje, subadykite šakute ir šaldykite apie 30 minučių prieš kepdami.

 

Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Atšalusius sausainius kepkite apie 10 minučių, kol tešla sukietės. Iškepusiems leiskite atvėsti.

4

Sausainių glaistui pamažu sumaišykite 150 g cukraus pudros su 25–30 ml šalto vandens, kol pasidarys reikalingos konsistencijos glaistas. Įpilkite kelis lašus maistinių dažų, kad glajus taptų neryškios rožinės spalvos.

 

Užtepkite šį glaistą ant pusės sausainių ir apibarstykite cukrumi. Palikite kelioms minutėms, kad sustingtų.

 

Sausainių įdarui į dubenį sudėkite likusį sviestą. Pamažu įsijokite cukraus pudrą, kaskart gerai išmaišydami. Įpilkite kelis lašus maistinių dažų. Šiuo įdaru pertepkite sausainius, kad jie sukibtų.

Mitybos informacija Receptas Šokoladinių sausainių sumuštiniai

Porcija / vnt 100 g / ml