Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Šokoholiko keksiukai

Šie keksiukai yra išsipildžiusi šokolado mėgėjų svajonė. Jei keksiukus valgysite per vakarienę, nepamirškite ant jų užlašinti apelsininio likerio.

Pasigaminsite 12 keksiukų

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Šokoholiko keksiukai

Keksiukų tešlai:

110 g sviesto arba margarino 110 g cukraus 2 vidutinio dydžio kaušiniai 60 g išsijotų savikėlių miltų 15 g kakavos miltelių 2–3 lašai natūralaus „Dr. Oetker“ vanilės aromato Popierinių keksiukų formelių 50 g pieninio šokolado

Šokoladiniam glaistui:

75 g kambario temperatūros sviesto 175 g cukraus pudros 3 šaukštai kakavos miltelių

paruošimas

paruošimas

1

Tešlai:

110 g sviesto arba margarino

 

110 g cukraus

 

2 vidutinio dydžio kaušiniai

 

60 g išsijotų savikėlių miltų

 

15 g kakavos miltelių

 

2–3 lašai natūralaus „Dr. Oetker“ vanilės aromato

 

Popierinių keksiukų formelių

 

50 g pieninio šokolado

2

Šokoladiniam glaistui

75 g kambario temperatūros sviesto

 

175 g cukraus pudros

 

3 šaukštai kakavos miltelių

 

3

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Specialioje keksiukams kepti skirtoje formoje išdėliokite popierines keksiukų formeles.

 

Sviestą išmaišykite su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės aromato. Jeigu masė sušoka gabaliukais, įberkite šiek tiek miltų. Suberkite likusius miltus bei kakavos miltelius ir atsargiai išmaišykite.

 

Tešlą lygiomis dalimis supilkite į paruoštas keksiukų formeles ir kepkite 15–20 minučių, kol keksiukai pakils ir pasidarys tvirti.

 

Iškepusius palikite atvėsti.

 

Šokoladiniam glaistui sudėkite minkštą sviestą į dubenį, išsijokite cukraus pudrą ir viską gerai išmaišykite iki purios masės.

 

Suberkite kakavos miltelius ir gerai išmaišykite. Naudodami konditerinį maišą, aptepkite keksiukus glaistu.

 

Papuošimui palaikykite šokoladą kelias sekundes virš karšto vandens. Kai šiek tiek suminkštės, bulvių skustuku atgremžkite jo ir suformuokite drožles. Šias drožles išdėliokite ant paruoštų keksiukų.

Mitybos informacija Receptas Šokoholiko keksiukai

Porcija / vnt 100 g / ml